Kunst op het plein in Silvolde # 7.255 van 365

In het centrum van Silvolde ligt sinds 2017 een bijzonder plein.  Er is zeer bewust gekozen om het verkeer dat door het dorp komt niet te voorzien van allerlei aanwijzingen en borden over hoe ze het plein over moeten steken. Het is volgens de gemeente de bedoeling dat iedereen er welkom is en verantwoordelijk is voor een veilig gebruik van het plein. Ik kan u eggen dat het werkt. Je kijkt echt wel 6 keer uit of je veilig over kan steken en hoe de verkeerssituatie nou eigenlijk is.

Op het plein staat een groot kleurrijk kunstwerk. Na lang zoeken vond ik dat Alexander Schabracq (Amsterdam, 1957) het beeld heeft gemaakt. Veel van zijn werk lijkt op exotische totempalen en vreemd wezens. Samen met kunstenaar Tom Postma ontwierp hij in de jaren 90 van de vorige eeuw straatmeubilair van gietijzer op het Rokin en het Damrak in Amsterdam. In 2013 zijn ze door de gemeente Amsterdam geschonken aan de gemeente Oude IJsselstreek. Het meubilair is opgeknapt met gebruik van veel kleur, en geplaatst op diverse plekken in het stroomgebied van de Oude IJssel. De kleurrijke lichtmasten, banken en paaltjes verrassen in het landschap en geven het een wonderbaarlijk tintje. Er is een fietstocht gemaakt langs alle beelden. Zie https://media.ndtrc.nl/media/d0/d092a120-1930-401a-9547-d5504d4a258d/3d0acf43-6d99-4525-8b26-00c5c1b05763.pdf Ergens langs de route staat ook een social sofa.

Het plein heeft ook een podium gekregen. Doorgaans een chillplek voor jongeren, maar bij speciale gelegenheden is het een muziektent.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik nog wat pixels van het kunstwerk.

Groetjes Kuh Wak
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.