Waterput in Terborg # 7.258 van 365

In de winkelstraat van Terborg kwam ik deze (droogliggende) waterput tegen.

Rond 2011 is er in Terborg archeologisch onderzoek gedaan naar het gebied rond de winkelstraat. Daar werd toendertijd vernieuwd en dat is een mooi moment voor (letterlijk) diepgravend onderzoek. Daarbij kwamen stenen fundamenten van huizen tevoorschijn.  Ze zijn waarschijnlijk de woonhuizen van notabelen die in dienst van de kasteelheren de administratie van de bezittingen verzorgden.

De put is uit de 17e of 18e eeuw. Het is gemaakt van Bentheimer zandsteen. Daarmee was het een luxe waterput. De meeste andere waterputten zijn namelijk van baksteen gemaakt. De put is opgegraven en is neergezet op een mooie plek aan de winkelstraat. Zo is de put behouden gebleven en is de rijke geschiedenis van Terborg ook zichtbaar.

De put is tot mijn verbazing geen monument.

Groetjes Kuh Wak
3

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

3

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.