366 dagen LICHT #228

 

10 dagen geleden fietsen we rond Lemmer. Heerlijk een paar dagen weg om een verjaardagsvakantie te vieren.  Met onze fiets trokken we langs zo’n 54 geocaches. Wat geocaching precies inhoudt lees je hier.

7 jaar geleden, tijdens een vakantie in Limburg zaten we op een zondagmorgen rustig op een mooi plekje met onze bijbels, boekjes en schriftje(ikke) toen er een stel langskwam met hond. Mevrouw met hond bleef staan wachten terwijl meneer als een razende iets aan het zoeken was. In bomen, achter bomen en hij wou ook even bij onze picknicktafel kijken. Je verwacht dan dat er iets kwijt is, als er zo fanatiek gezocht wordt en dan wil je wel graag even helpen(manlief). En zo maakten we kennis met het fenomeen geocaching. We hadden er nog nooit van gehoord. Toen hadden we ook nog geen internet op de camping, maar eenmaal thuis gingen we op zoek en verdiepten ons er wat in en zagen dat er vlak bij ook iets te vinden was. En ja hoor, samen met zoonlief en kleinkids zochten we en vonden we. We hebben ons aangemeld en redelijk LICHT verslaafd zijn we dat 1e jaar aan de slag gegaan. Die verslaving is inmiddels wel over, maar we vinden het nog wel heel leuk om te doen en proberen elk jaar rond 4 augustus een mooi rond getal op de teller te hebben. 4 augustus 2013 was het toen we de 1e vonden. En nu willen we de 2000ste gevonden hebben.

Nou dat is gelukt hoor, vandaag! Onze teller stond op 1960 en in Garderen ligt er een Rondje Garderen om te lopen of te fietsen, langs 51 caches. En er liggen er nog veel meer, maar die hebben we laten liggen. 50 is al heftig genoeg! Steeds ongeveer 175 meter fietsen, afstappen, zoeken, naam noteren, administratie bijhouden, de volgende op de gps opzoeken, opstappen, afstappen, opstappen, afstappen. We staan nu op 2010! Het is ons gelukt. Dat betekent na afloop lekker een taartje eten. We hadden onderweg een rustig plekje gezien waar je lekker kon zitten met een hap en een drank. Want, oh wat is het druk!! Heel Nederland is op de Veluwe op vakantie lijkt wel. En ook nog eens een deel daarvan is het rondje Garderen aan het lopen of fietsen. We liepen elkaar zowat voor de voeten. Moe en voldaan konden we huiswaarts! Naar Wapenveld, daar waar het leven goed is, en het lekker rustig is in vergelijking met andere Veluwse plaatsen. Er is geen betere plaats dan thuis!
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.