De Herbergier in Terborg # 7.259 van 365

Aan de Hoofdstraat van Terborg staat dit mooie monumentale pand. Het is gebouwd in 1891. Het is in gebruik geweest als kantoor voor het waterschap.

Sinds 2009 zit er een kleinschalige woonvorm voor mensen met geheugenproblemen (vaak een vorm van dementie) in. De bewoners hebben allemaal een eigen appartement en er zijn gemeenschappelijke woonkamers en een grote keuken. In totaal wonen er 16 mensen. De eigenaren van het huis ( en tevens de zorgmanagers) wonen ook in het pand. Achter het pand is een grote tuin voor iedereen.

Het gebouw is een gemeentelijk monument.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik nog wat detailpixels van het gebouw.

Groetjes Kuh Wak
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.