Metalen hond (ed) # 7.263 van 365

Zoals jullie wellicht wel weten ben ik fan van het werk van Patrick Visser. Ik heb al een aantal beelden van hem laten zien hier. Een poosje geleden was ik in de buurt van Zoeterwoude, de bakermat van Patrick Visser. Zijn ouders wonen er nog en in hun tuin staan deze beelden. De hond is gemaakt in 2016.

Zoeterwoude is de naam vand e gemeente waar Zoeterwoude Dorp en Zoeterwoude Rijndijk deel van uitmaken.  U kunt de naam kennen van de fileberichten op de radio. De naam Zoet komt van Suet of Swet dat zoet betekent.  De Suet was een zijtak van de rivier de Oude Rijn.  De geschiedenis van het gebied gaat in ieder geval terug tot in de 12e eeuw, maar al eerder was er een nederzetting op de plek waar nu Zoeterwoude ligt. 1 vermelding komt uit de 8e eeuw.

In Zoeterwoude is veel moois te zien. De gemeente heeft ook de grootste bierbrouwerij van Heiniken. Daar ben ik niet geweest.

Op https://www.patrickvisser-junkart.nl/ is meer van zijn werk te zien.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik wat pixels van de beelden die ik inmiddels verzameld heb. Mocht u een beeld weten te staan, dan ontvang ik graag de locatie en het liefst ook een pixel.

Groetjes Kuh Wak
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.