De Stier van Zoeterwoude # 7.264 van 365

Gisteren liet ik u en hond zien die is gemaakt door Patrick Visser die is geboren in Zoeterwoude. Vandaag is de grote stier in het centrum van Zoeterwoude aan de beurt.

De stier staat sinds half augustus 2019 op het dorpsplein.  Stichting Kunst en Cultuur organiseert elke 3 jaar een kunstroute door het dorp. Zo’n 80 lokale kunstenaars doen daar aan mee. De Stier van Patrick Visser moest voor deze kunstroute nog wel even uit Nieuwkoop gehaald worden. Dat gebeurde met een speciaal transport voor zware voorwerpen. De stier weegt namelijk 3000 kilo en is 2,5 meter hoog en 2,7 meter lang.  Het is gemaakt van oud ijzer. Zie https://www.patrickvisser-junkart.nl/ voor meer van zijn werk.

De bewoners van Zoeterwoude waren vrij snel na plaatsing dol op de stier. De gemeente heeft daarom besloten om het beeld aan te kopen. De kosten waren 16.000 euro. Uiteraard moest hier uitvoerig over vergaderd worden, maar het is gelukt. De gemeente betaalde 10.000 euro en de rest van het bedrag moet de stichting Kunst en Cultuur binnen 10 jaar afbetalen.

Ondertussen blijft de stier een geleifd object. Ik was nog niet klaar emt pixelen of de volgende stonden al te wachten om met de stier op de pixel te gaan.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik meer pixels van de stier.

Groetjes Kuh Wak
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.