Gemeentehuis in Voorschoten # 7.266 van 365

Dit prachtige gebouw staat aan een drukke rotonde in het centrum van Voorschoten. Dat maakte het lastig pixelen. Toch is het wel gelukt. Meer pixels kunt u bekijken op www.facebook.com/eendkuhwak

Het gebouw is ontworpen door de architect Willem Verschoor (1880 – 1968). Hij is schoolmeester geweest en heeft zich in de avonduren omgeschoold tot architect. Hij was in die functie in vaste dienst van de gemeente Den Haag. In die gemeente zat hij ook in de zogenaamde welstandscommissie, een club die bouwplannen beoordeeld op hoe ze passen in de omgeving waar ze gepland zijn.

Het gemeentehuis van Voorschoten werd rond 1925 gebouwd. In het gebouw zit zowel het gemeentehuis als een school als de woning van de conciërge van de school.

Het gemeentehuis is slechts een gemeentelijk monument. Een pluspunt is dat het nog steeds in gebruik is. De school niet meer, dat is deels orthodontiepraktijk en deels in gebruik bij de gemeente.

Groetjes Kuh Wak
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.