366 dagen LICHT #240

Mijn collega blogger op het 365 dagen project, Jacky Kroon, neemt je elke dag mee naar een bijzonder plekje in Nederland, Deze week liet ze het beeld zien van een hond, gemaakt van oude metalen. Nou ben ik zo wie zo fan van oud roest en al helemaal als dat hergebruikt wordt en omgebouwd wordt tot een fraai kunstwerk. En zo kom ik terecht op de website van Patrick Visser, een JUNK ART kunstenaar! Een vuilniskunstenaar! Een metaalkunstenaar! Geweldig wat een prachtige beelden maakt hij. Dood metaal getransformeerd tot beelden van levende wezens. Ik ben fan van het zwijn met de kleintjes en vind dat die eigenlijk wel een plek verdienen in ons park, waar de wilde zwijnen uit het bos bijna elke nacht wel een hapje eten komen zoeken. Toen we deze week op een late avond door het bos fietsten hoorden we een kind-zwijn gillen. Die kreeg waarschijnlijk een oplawaai van pa of moe. En daar kan ik ’s nachts ook nog wel eens wakker van worden, als ze bijna onder ons raam bezig zijn.

Het mooie van het werk van deze metaalkunstenaar is dat er veel LICHT bij komt kijken. Het LICHT van zijn lasapparaat. Ik heb ook nog wel wat oud ijzer liggen. Meestal verwerk ik het in een schilderij en ben ik dus ook van de JUNK ART, een grappige ontdekking. Zou ik van mijn kleine ijzertjes misschien ook eens wat anders kunnen maken. Met een lasapparaat? Dat LICHTidee moet ik maar eens in de week zetten en met andere ogen naar m’n voorraad kijken.

 

 
3

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

3

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  1. Jacky Kroon zegt

    Hoi Mathilda,

    fijn dat jij ook besmet bent met het Patrick Visser virus. Als het goed is staat dit zwijn met jonkies op een rotonde in Apeldoorn. Ik moet ze nog pixelen, maar het is niet naast de deur qua fietsen en de rotonde is nu begroeid met hoog gras, dan vallen de kleintjes niet op.

    Groetjes Jacky

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.