De Nederlands hervormde kerk in Terborg # 7.268 van 365

Bij de oprijlaan van Kasteel Wisch in Terborg staat deze kerk. Qua bouwstijlen is het een beetje een allergaartje, maar dat mag de pret niet drukken.

De kerk is omstreeks 1517 gebouwd. Voor die tijd stond er al een kapel op deze plek, gebouwd in opdracht van Hendrik van Wisch. De kerk was eerst Rooms-katholiek, maar kwam na de reformatie in protestantse handen. In 1746 is de toren gebouwd en in 1844 werd de kerkzaal uitgebreid. Dat verklaart de verschillende bouwstijlen van het gebouw.

In de kerk is een grafkelder voor de familie van Wisch.

De kerk is sinds 1966 een rijksmonument.

De kerk is nu van de protestantse gemeente Etten, Terborg en Ulft. Vanwege de coronatoestanden is de zondagse dienst in de kerk in Terborg. Mensen die daar niet heen kunnen of willen kunnen de dienst via internet volgen. De dienst start om 10 uur. Op https://etten-terborg-ulft.protestantsekerk.net/homepagina is meer te lezen over de gemeente.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik meer pixels van deze kerk.

Groetjes Kuh Wak
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.