366 dagen LICHT #243

De keuze! Ik heb er even op moeten wachten, maar dan heb je ook wat. Wat een boek! Wat een vrouw, die Edith Eva Eger. Iemand die al heel veel LICHT verspreid heeft in de wereld. In contact met haar cliënten, in contact met duizenden studenten, met militairen die een posttraumatische stoornis op kunnen lopen door hun inzet op vredesmissies. Aan de lezers van haar boek. Deze vrouw, overlevende van Auschwitz, heeft er voor gekozen om, als slachtoffer van de Holocaust, geen slachtoffer te zijn. Zij ging een lange weg, waarin ze als psycholoog veel mensen –  maar ook zichzelf – slachtoffers van alle denkbare trauma’s, verder gebracht heeft. Degenen die gevangen zitten  in hun eigen slachtoffer zijn, heeft ze geholpen om zich uit hun eigen gedachten te bevrijden. Ze heeft ze geleerd hoe iedereen zelf de sleutels in de zijn zak heeft om uiteindelijk voor vrijheid te kiezen. Door te vergeven, door verantwoordelijkheid te nemen voor gevoelens. Onmogelijk om dit in een paar regels te vatten. Lees als je een lezer bent, of bekijk de filmpjes op YouTube. Het is zo’n ontzettend boeiend en leerzaam boek.

 
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.