Oud katholieke kerk in Arnhem # 7.290 van 365

Ik heb al vaker over oud katholieke kerken geschreven, Die kerken zijn geen oude katholieke kerkgebouwen, maar ze zijn oud katholiek. In het kort wil dat zeggen dat zij wel katholiek zijn, maar niet de leer van Rome (en dus de paus) volgen.

Meer over de oud katholieke kerken is te lezen op https://oudkatholiek.nl/

Deze kleine kerk in Arnhem staat in de wijk Molenbeek, redelijk dicht bij het Velperpoortstation in Arnhem. Toen wij in die buurt liepen gingen net de kerkklokken luiden. Daar hebben we een filmpje van. Die is (samen met nog wat pixels) te zien op www.facebook.com/eendkuhwak.

Het gebouw is in 1941 gebouwd naar een ontwerp van de architect Feenstra. De kerk heeft vanwege de schaarste aan materialen een simpel ontwerp. En dat is juist de charme van het gebouw.

Het is gewijd aan Willibrordus. Hij leefde omstreeks 700 na Christus en heeft het christelijk geloof verspreidt in Europa en dan vooral in ons land.

Wekelijks bezoeken zo’n 25 mensen de dienst ( 10.00 uur) in deze kerk. Sommigemensen komen van ver, gewoon omdat ze de sfeer in deze kerkgemeenschap zo fijn vinden en ze dat in hun eigen omgeving niet kunnen vinden. Hierdoor is het voor de kerk wel lastig om doordeweeks activiteiten te organiseren.

Het kerkgebouw is te huur voor passende activiteiten. De inkomsten worden gebruikt voor de instandhouding van de gemeenschap.

De kerk heeft geen monumentale status.

Groetjes Kuh wak
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.