Dans- en muziekschool # 7.291 van 365

Huh? Ik zie toch een kerk? Ja dat klopt. Het gebouw aan de Verlengde Hoflaan in de wijk Klarendal in Arnhem, was vroeger de Sint Johannes de Doperkerk.

De kerk is in 1896 geopend. De architect Alfred Tepe (1840 – 1920) heeft de kerk ontworpen. een kenmerkend iets voor zijn kerken zijn de hoge toren en de simpele bouwstijl. De kerk in Klarendal is in gebruik geweest als katholieke kerk. Niet ver vand ez ekerk stond al een katholieke kerk, maar die was te klein voor de parochie. Vandaar dat er een kerk in Klarendal moest komen. Daar woonden namelijk veel katholieken.

Vanwege een teruggang in ledenaantal is de kerk in 2011 aan de eredienst ontrokken. Dat is een mooie omschrijving voor afgedankt worden/gesloten. De kerk werd een jaar later gekocht door mensen die er een Mariakapel met urnenmuur in wilde maken en de kerk wilden gebruiken voor trouwen en rouwen. De kerk moest echter eerst gerestaureerd worden. Dat kostte erg veel geld en daarom kwam het initiatief nooit goed van de grond. De kerk werd in 2017 te koop gezet en stond sinds 2018 leeg.

Sinds 2019 is de kerk eigendom van een bedrijf dat de kerk gaat exploiteren met (zorg)woningen en maatschappelijke zaken. Zoiets realiseren kost tijd en daarom is de kerk sinds april dit jaar (tijdelijk) verhuurd aan de dans- en muziekschool Ritmiek. Zij bestaan al heel lang in Renkum, maar wilden graag uitbreiden in Arnhem. Meer over hen is te lezen op https://www.ritmiek.nl/

Het kerkgebouw is sinds 2003 een rijksmonument.

Groetjes Kuh Wak
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.