Samenkomst # 7.295 van 365

Dit menshoge beeld staat in het Spijkerkwartier in Arnhem.

Het heet Samenkomst en het zal niet toevallig zijn dat dit beeld in de tuin voor een kerk staat. Over die kerk ga ik morgen een verhaal vertellen.

Het beeld is in 1994 (inderdaad) speciaal voor de kerk gemaakt door kunstenaar Ron van de Ven (Maastricht, 1956). Op https://www.ronvandeven.nl/ is meer van zijn werk te zien.

Hij heeft bij het ontwerp van het beeld gebruik gemaakt van de strakke architectuur van de kerk. Het beeld stelt een huis voor met een groot hart. Het holle stenen beeld is ook een verwijzing naar de zogenaamde Holed Stones. Vroeger werden die stenen als heilig beschouwd. Ze gaven namelijk de diepste menselijke angsten en gevoelens weer. Stellen die gingen trouwen staken vaak hun armen door de holle steen heen en gaven elkaar dan het jawoord. De steen zou zorgen voor een goed huwelijk.

De  opdrachtgever is Stichting 75 jaar beeldhouwkunst in Nederland.

Oorpsronkelijk was het beeld van beton met koper. Dat koper is echter in 2013 uit het beeld gehaald door koperdieven. Het is vervangen door aluminium met autolak. Nou ja, dat valt niet echt op moet ik zeggen. Het ziet er goed uit. Het koper stond echter wel symbool voor het ontvangen en uitstralen van de christelijke waarden.

Groetjes Kuh Wak
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.