Parkstraatkerk in Arnhem # 7.296 van 365

Deze kerk staat in het Spijkerkwartier in Arnhem. Het is niet herkenbaar als kerk. Gelukkig las ik het bord aan de gevel.

De kerk is in 1926 gebouwd naar een ontwerp van de architect Broekhuizen.

Het gebouw is in gebruik bij de vrijzinnig hervormde gemeente. Dat zijn protestanten die uitgaan van je eigen denken en geloven. Kritisch denken en dit uiten mag. Zo kan er geleerd worden van elkaar. De bijbel wordt gezien als een bundel verhalen die je niet letterlijk moet vertalen naar deze tijd, maar die wel een leidraad is voor nu.

Het gebouw wordt door een stichting beheert en onderhouden. De kerk is te huur en dat geld wordt vervolgens gebruikt voor het onderhoud aan het gebouw.

Het is sinds 2000 een rijksmonument.

In 2009 is het interieur van de kerk grotendeels in oude staat terug gebracht.

De zondagse vieringen zijn om 10.15 uur., behalve in de zomer als er gezamelijke diensten zijn met 2 andere kleinere gemeenten. Buiten de diensten zijn er diverse praatgroepen en werkgroepen.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik nog wat pixels van de kerk.

Groetjes Kuh Wak
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.