366 dagen LICHT #280

September is al weer even onderweg, ook Second Hand September dus. Een initiatief van Oxfam dat wil aansporen om meer 2e hands te kopen. Of helemaal niks. Nou ja niks, geen nieuwe kleding in elk geval. Daar gaat het om bij Oxfam, want ze hebben een onderzoek gedaan waaruit blijkt dat elke week ruim 11 miljoen mode items weggegooid worden, gewoon bij de stort belanden.

En wat een bijzonder bericht las ik op “dewereldvoormorgen.nl”, nl. dat de 2e hands kledingmarkt zo hard groeit dat, als het zo doorgaat, over 10 jaar meer vraag is naar 2e hands kleding dan naar nieuwe fast fashion kleding. Een mooi GROEN bericht dus, daar werp ik graag LICHT op. En zelfs koningin Maxima heeft geen nieuwe jurk gekocht voor prinsjesdag! Dat is nog eens een LICHTend voorbeeld in deze Second Hand September!

 

 

 

 

 
5

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

5

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.