Natuurmandala.365dagen#dag 4

Maak eens een natuurmandala.

 

Het woord mandala komt uit het Sanskriet, het betekent letterlijk, cirkel,kring of centrum, je bent dus iets aan het maken in een cirkel.
De cirkel is al heel lang een krachtige vorm die we in de natuur ook zien in o.a bloemen, schelpen en boomstammen, denk aan de jaarringen. Ook sommige dieren hebben ronde vormen.

Vroeger zaten de mensen in een cirkel rond het vuur, steden werden rondom de kerk gebouwd, dit is vooral goed te zien op luchtfoto’s

slak

Indianen gebruiken het medicijnwiel, de jaarfeesten( viering van de seizoenen)zijn gebaseerd op het Keltische jaarwiel, verder gebruiken de boeddhisten het wiel van dharma en karma.

Denk ook eens aan Stone-hange, waar alle stenen in een cirkel staan opgesteld.

 

Wij zijn eigenlijk gecodeerd om op de cirkel te kunnen reageren. Ons hele begin bestaat namelijk uit cirkels, we zijn namelijk gegroeid als rond eitje in een ronde baarmoeder, we zijn geboren met behulp van ronde spieren, je bent door een ronde opening op de ronde aarde terecht gekomen en je zag toen de ronde zon.

 

Heksen werken vaak binnen een magische cirkel.

raam

Je kan natuurlijk mandala’s tekenen of inkleuren.

Maar wat ook heel mooi is , is een natuurmandala maken , buiten.

Een mandala maken betekent niet alleen dat je een samenspel van lijnen en kleuren maakt dat fijn is om naar te kijken, maar je ook richten op een bepaalde vorm van meditatie, aan een bezigheid die je kan laten ontspannen en die je helpt evenwicht en rust te vinden.

De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben, zand, takken, dennenappels, bloemen, eikels, kastanjes, bladeren….
Deze mandala heb ik gemaakt bij ons vakantiehuisje in Drenthe, met alles wat daar los lag.

Een hele prettige bezigheid, leuk om eens te proberen!
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.