366 dagen LICHT #292

Daar waar ik met zoveel anderen leef met altijd LICHT om me heen, zijn er ook heel veel medemensen die elke dag leven met heel weinig LICHT in hun ogen, of helemaal niet! Zij vertrouwen blind op de geleidelijnen. Maar wist jij dat die lijnen bestaan en dat ze er speciaal zijn voor de veiligheid van mensen met een visuele beperking. Om eerlijk te zijn, ik niet! Daar schrok ik wel van! En zelfs de corrector van Word kent het niet, want het woord is in mijn LICHT Word bestand, rood onderstreept! En dan hoor ik dus bij de 56% van de mensen die er helemaal geen rekening mee houdt dan deze geleidelijnen vrijgehouden moeten worden. En daar kunnen we met z’n allen verandering in aanbrengen. 292strIn oktober wordt Nederland opgeroepen om de geleidelijnen vrij te houden met een jaarlijks terugkerende campagne. “Sta niet op je strepen, dan doen we liever zelf.”

Door het manifest te tekenen, geef je aan in je eigen gemeente, dat je graag wilt dat er een speciale stoeptegel geplaatst wordt, naast de geleidelijnen, om ons, de mensen met LICHT in onze ogen, er aan te herinneren dat er ook mensen zijn die dat niet hebben, maar die ook graag veilig over straat willen gaan. Doe je mee? Teken je ook? En vergeet dan ook niet om hem te delen op sociale media! Hoe meer mensen meedoen, hoe meer tegels!

292Later dit jaar wordt aan alle gemeentes waarvoor handtekeningen binnen zijn gekomen, het manifest overhandigd. Meedoen hoor! En als je het mailtje niet kan vinden waarmee je je handtekening moet bevestigen, dan staat die in je spammapje. Laat zo je LICHT maar schijnen!
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.