Bijvoet 365dagen# dag 25

Hoe mooi is dat, heb een poos terug geleerd over de plant bijvoet, een vergeten plant, die hier gewoon overal groeit!🌿

Heb er een zalf van gemaakt, is onder andere goed tegen winterhanden en wintervoeten en pijnlijke benen.Eerst zien dan geloven😊 nou mijn slachtoffer heeft zijn benen er een paar keer mee ingesmeerd en het werkt, hoe mooi is de natuur.🌞
20201008_210120

De zalf werkt ook prima bij littekens , knapt er goed van op.

En dan te bedenken dat je er ook een beetje van tussen je tabak kan doen, is iets lichter als marihuana.🙄

🌻Bijvoet, moeder aller kruiden, inzetbaar voor heel veel kwalen.🌾
Deze plant wordt al beschreven in de Angelsaksische “Lacnunga” ,een diverse verzameling van bijna 200 voornamelijk kruiden, charmes en gebeden die alleen te vinden zijn in een meestal 10e-11e-eeuws manuscript in de British Library. 🌱

De Romeinen stopten bladeren van de Bijvoet in hun sandalen om op die manier te voorkomen dat ze voetproblemen opliepen tijdens de lange dagmarsen, die ze in hun legioenen aflegden🌞

Herinner je , bijvoet, wat jij hebt gesproken.
Wat jij hebt bestemd in een plechtige verkondiging. Una heet jij, oudste der kruiden. Macht heb jij tegen dertig en tegen drie, macht heb jij tegen gif en tegen besmetting. Macht heb jij tegen euvel, dat over het land veegt.
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.