366 dagen LICHT #305

Vandaag is het wereldmeisjesdag! En ik deel graag het verhaal wat Compassion op deze dag vertelt. Het verhaal over Marcela uit Bolivia.Een meisje met een bijzonder verhaal.
Marcela groeide op in een streng gezin waar veel van haar werd gevraagd. Haar ouders waren vaak aan het werk. Ze had nog drie oudere zussen, maar voelde zich vaak alleen.
Op 7-jarige leeftijd werd ze aangemeld bij een Compassion-project. Ze was verlegen en huilde toen ze naar binnen stapte, nog niet wetende dat dit ooit haar favoriete plek zou zijn.
“Ik miste thuis een vaderfiguur. Die vond ik in de leraren op het project. Ze zorgden goed voor me. Ik herinner me het project als een plek waar ik plezier kon hebben en waar ik gelukkig was. Dankzij Compassion kan ik nu zeggen dat ik een gelukkige kindertijd heb gehad.”
De werkethiek die ze van thuis mee had gekregen, gecombineerd met de begeleiding vanuit het project, maakte dat Marcela een erg goede leerling was. Ze mocht op een gegeven moment Bolivia zelfs vertegenwoordigen bij een internationale natuurkunde wedstrijd.
Ze verwachtte dit succes te blijven houden toen ze naar de universiteit ging voor de opleiding tot scheikundig ingenieur. Problemen thuis zorgen er echter voor dat ze in een depressie belandde en moest stoppen.
“Ik kon niet terug naar de lessen. Ik had mijn ouders gekwetst en teleurgesteld door te stoppen met mijn studie. Maar tegelijk voelde ik wrok naar hen, omdat ze er niet waren op het moment dat ik ze nodig had.”
Op het Compassion-project ontving ze die steun wel en langzaam maar zeker herstelde ze en meldde ze zich aan voor een studiebeurs in Korea, waar ze momenteel biomechanica studeert.
Ze heeft nu nieuwe dromen die ze wil bereiken.
“Ik wil graag anderen helpen die door een depressie heen gaan. Zonder de hulp op het Compassion-project zou ik niet de bereidheid hebben gehad om anderen te helpen. Ik wil anderen graag geven wat ik heb mogen ontvangen.”

 
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.