Hervormde kapel in Deventer # 7.322 van 365

De kerk is in de jaren 1890-1893 gebouwd voor de Hervormde gemeente Rehoboth in Deventer.

Zeer waarschijnlijk is architect Mulock Houwer (1857 – 1933) de ontwerper van de kapel. Hij was van 1882 tot 1899 de bouwmeester der gemeente Deventer. Hij ontwierp in die tijd vooral gemeentegebouwen en kerken.

In 1973 is het gebouw gekocht door de Gereformeerde kekren vrijgemaakt. Zij gebruikte de kerk tot 2009.  Daarna hebben diverse organisaties gebruik gemaakt van het gebouw.

Sinds 1999 is het gebouw een rijksmonument.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik meer pixels van deze kerk.

Het laatste nieuws over de hervormde kapel is te zien op https://indebuurt.nl/deventer/woning-van-de-week/wauw-jan-jaap-en-titi-wonen-in-deze-kerk-wie-zon-project-begint-moet-wel-een-beetje-gek-zijn~112037/  Dat is een echte aanrader, want er zijn ook pixels van het interieur te zien.

Groetjes Kuh Wak
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.