366 dagen LICHT #312

Wat een week hebben we achter de rug, en wat een dagen. Er is altijd wel een (inter(nationale dag ergens voor. Het begon met de Coming-Outdag. De dag dat op vele plaatsen de regenboogvlag uithing. Diezelfde dag was het de Internationale Wereldmeisjesdag. Donderdag was het voor ons de JaarlijkseVerjaardag voor de 40ste keer. 😊 Maar het was ook de Global Handwashing Day. Met internationale aandacht voor handenwassen. En die is echt niet in het leven geroepen vanwege corona. Nee, die is er al sinds 2008 op initiatief van Unicef om aandacht te vragen voor het belang van handen wassen met zeep als middel om de verspreiding van ziektes en virussen tegen te gaan. Zo was het vrijdag Wereldvoedseldag. Een dag waarop voedsel centraal staat en er wereldwijd aandacht voor voedselzekerheid in de wereld wordt gevraagd. De dag wordt jaarlijks gehouden op 16 oktober. De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties organiseert activiteiten en conferenties rond wereldvoedseldag, waaraan ongeveer 150 landen meedoen. Elk jaar sinds 1981 staat een ander thema centraal. Ook andere organisaties schenken aandacht aan een gelijkere verdeling van voedsel over de wereld, bijvoorbeeld door een wereldmaaltijd te serveren. Wat aten wij……..Goulash! Ook een wereldmaaltijd. En zaterdag…..Erwtensoep, heerlijk Nationaal Nederlands. Trouwens, toen was het de Wereldarmoededag. Alleen in Nederland leven al 1 Miljoen mensen in Nederland in armoede land.

In ons land meestal een onzichtbaar probleem. Vooral nu in coronatijd extra ingrijpend! Voor kwetsbare ouderen is er het armoedefonds. Wat zich inzet voor deze doelgroep, een mooi initiatief.

Zelf ben ik betrokken bij het werk van Compassion. Een wereldwijde organisatie die zich sterk maakt voor kinderen in armoede. Juist in deze coronatijd kunnen er door de maatregelen geen activiteiten/evenementen/speciale kerkdiensten gehouden worden om nieuwe sponsors te vinden voor veel van deze kinderen. Vandaar dat ik hier maar een linkje doe naar de webpagina van Compassion waar kinderen in armoede zich aan u voorstellen. Ik hoop echt dat daar een kind bij is, wat je hart raakt. Voor maar ongeveer €1,- per dag geef je een kind in armoede hoop!

En vandaag? Vandaag is het zondag, een rustdag voor velen. En nu maar hopen dat niet iedereen zijn rust buiten de deur zoekt om mooie plekken om te wandelen of te fietsen.

Vandaag hoef je alleen maar te zijn! Een goede dag!

 

 

 

 

 

 

 

 
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.