Stalhouderij Leusden # 7.327 van 365

Achter een restaurant aan de Dodeweg in Leusden staat dit mooie huis. Op de gevel zijn verwijzingen naar het verleden te zien. Aan de ene kant staat stalling, aan de andere kant staat stalhouderij. Ook is er een mooie gevelsteen/gevelversiering in de vorm van een paardenhoofd.

Toch kan ik niks vinden over het gebouw. Of het hoort bij het restaurant is niet duidelijk. Ik kan mij dat echter wel voorstellen. Het zou zeer geschikt zijn als lokatie voor een feest.  Wat ik wel weet is dat er in de omgeving een aantal paardenbedrijven zijn. Denk aan maneges, een pension en een koetsenverhuurbedrijf. De omgeving is dan ook zeer geschikt voor een paardrijrit.

Het gebouw heeft geen monumentale status.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik nog wat pixels van deze mooie stalling.

Groetjes Kuh Wak
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.