366 dagen LICHT #317

Je hebt vast wel eens van haar gehoord of iets van haar gezien. Marie Kondo. De opruimgoeroe die ons wil helpen om te ont-spullen, te ver-legen, te minimaliseren. En ja, ik heb haar boek gelezen en het heeft me best gestimuleerd om met andere ogen naar mijn spullen te kijken. Ik ben nog niet zo heel veel verder gekomen dan mijn vorige schrijfsel over ontspullen. En ik twijfel ook nog of ik de koelkast die weggegaan is wel op de lijst mag zetten als we er een andere voor in de plaats kopen. Het vriezertje mag wel op de lijst, want die zit nu bij de koelkast in. Dat is dan nummer 448 van de 500.

Marie gaat wel heel ver in haar minimalisatie. Zo staan wij er niet in. We aaien ook niet onze sokken, We laten ook niet onze tassen bewust rusten. Maar wat we dan weer wel doen, ons huis gedag zeggen als we thuiskomen van weggeweest. Al deden we dat allang voordat we van Marie Kondo kenden. En wat ik sinds kort doe……de huiskamer welterusten zeggen als we naar bed gaan en ik de laatste ben die de kamer uit ga. Anders vergeet ik nog wel eens om het LICHT uit te doen. En nu ik dit schrijf bedenk ik me dat ik de slaapkamer ook wel kan gaan groeten als ik daar ben geweest en het LICHT aangedaan heb. Dat blijft ook nog al eens branden. Niet zo duurzaam terwijl ik daar graag bewust mee bezig ben. Dat komt vast omdat er diverse LICHTEN in ons huis zijn die vanzelf aan en uit gaan.

 
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.