Het nieuwe stadhuis van leusden # 7.340 van 365

Gisteren vertelde ik over de 2 oude stadhuizen van Leusden, vandaag ziet u het huidige stadhuis. U mag zelf zeggen welke u het mooiste vindt.

Het huis van Leusden is in september 2018 geopend. Het staat aan de rand van een groot plein in het winkelcentrum Hamershof. Het gebouw wordt geen stadhuis meer genoemd, omdat het een multifunctioneel gebouw is. De gemeente zetelt er en er zijn 29 zorgappartementen, 32 koopappartementen, 2 penthouses en een ondergrondse parkeergarage. Er is zelfs horeca aan de pleinkant van het Huis van Leusden.

Architectenbureau DPG uit Delft heeft het gebouw ontworpen. De bouw duurde 2 jaar. Het gebouw heeft een oppervlakte van 16420 m2. Zoals het tegenwoordig eigenlijk wel de norm is, is het gebouw energieneutraal.

Groetjes Kuh Wak
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.