De Til in Leusden # 7.341 van 365

Vlakbij het oudste stadhuis van Leusden staat dit oude gebouw.  Ik had direct het vermoeden dat het een school zou zijn. En dat klopte deels.

Het gebouw is in 1920 gebouwd en heeft daarna dienst gedaan als katholieke jongensschool Sint Johannes. Deze school viel onder de Sint Joseph  parochie. Over die kerk heb ik al eerder verteld.  Zie https://www.365dagenproject.nl/2020/11/01/sint-josephkerk-leusden-7-331-365/   De jongensschool ging (samen met de katholieke meisjesschool) in 1968 op in een nieuwe katholieke school.

In de jaren 70 van de vorige eeuw werd de school een jongerencentrum.  Nu is het een zeer veelzijdig ontmoetingspunt voor alle inwoners van Leusden. Veel vrijwilligers organiseren veel activiteiten. Denk aan kaarten, hobbyclubs, bingo, koffie drinken ed.

In De Til zijn 3 zalen. Die zijn ook te huur voor particulieren of bedrijven die er bijvoorbeeld willen vergaderen of lessen willen geven.

Boven de voordeur is een mooi beeld. Dit betonnen beeld is van een man en een vrouw dieop een bankje zitten. Zeer waarschijnlijk is het beeld bij de opening van de Til onthuld.

Op www.facebook.com/eendkuhwak  plaats ik nog wat pixels van de Til.

Op http://detil.nl/ is meer te lezen over de Til.

Groetjes Kuh Wak
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.