Beeld in Leusden # 7.342 van 365

Bij een wandeling tussen een woonwijk met aparte, maar leuke huizen en winkelcentrum Hamershof, kwamen wij per ongeluk dit kunstwerk tegen. Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik er meer pixels van.

Het bronzen kunstwerk heet Commedia dell’Arte en het is gemaakt door Eric Claus ( 1936), een Nederlandse beeldhouwer. Het staat sinds 2007 in Leusden. Op https://ericclaus.com/ is meer werk van de kunstenaar te zien.

Commedia dell’Arte is Italiaans voor improvisatietheater. Dit theater was vooral tussen de 16e en 18e eeuw populair. Een kenmerk is dat de acteurs maskers droegen. Dat zorgt voor anonimiteit en daarmee voor meer vrijheid voor de acteurs. Dit is nu nog terug te zien bij bijvoorbeeld het carnaval of in poppenkastvoorstellingen.  De acteurs nemen vaak het actuele nieuws als leidraad voor de voorstelling. Ook is er vaak dans en muziek te zien en horen.

Groetjes kuh Wak
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.