3 Zwanen in Stompwijk # 7.343 van 365

Stompwijk is een dorp in de gemeente Leidschendam-Voorschoten. Het ligt bij het Rijns Schiekanaal dat ook wel de Vliet wordt genoemd. Deze rivier wordt door binnenschippers gebruikt.  Stompwijk ligt midden tussen de polders. Daarom zijn er ook veel molens in de buurt. Die laat ik u de komende tijd zien. Door Stompwijk loopt de Stompwijkse Vaart met daaroverheen veel bruggetjes. In het dorp wonen ongeveer 2400 inwoners.

Het beeld van de 3 zwanen staat sinds 1990 op een plein voor het dorpshuis. Het beeld is gemaakt door Roel Bendijk (1937 – 2016), een Nederlandse beeldhouwer.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik meer pixels van het beeld en een paar van Stompwijk.

Groetjes Kuh Wak




2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.