De Marcuskerk in Leusden # 7.344 van 365

De kerk van vandaag zit in een redelijk modern gebouw. Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik er nog wat pixels van.

De Marcuskerk is een protestantse kerk, net als de Dorpskerk in Leusden waar ik al eerder voer vertelde. Elke zondagochtend is er een dienst in de Marcuskerk, om 10 uur. De beide kerken hebben in totaal 4 dominees (3 vrouwen en 1 man) die in beide kerken preken.  Per dienst komen er ongeveer 180 bezoekers.

De kerk is vernoemd naar de evangelist Marcus. U kunt hem kennen van het evangelie van Marcus, het 2e boek in het nieuwe testament. De andere evangelisten zijn Mattëus, Lucas en Johannes.

De Marcuskerk is in 1963 gebouwd voor de hervormde gemeente Leusden. Vrij snel na de bouw kwamen de gereformeerden er ook bij. De kerk moest in de loop der tijd 2 x vergroot worden. De laatste verbouwing was in 2016. Toen is de kerk ook verduurzaamd. Met dubbelglas, spouwmuurisolatie en zonnenpanelen op het dak. Daarmee heeft de kerk het predicaat Groene kerk gekregen.

De kerk is te huur voor allerlei evenementen. Wat daarbij best wel bijzonder is, is dat de Zevendedags Adventisten, afdeling Amersfoort elke zaterdagochtend hun kerkdienst in de Marcuskerk hebben. De zaterdag is voor hen Sabbat, de religieuze rustdag. Zij houden daarbij de zaterdag aan, omdat dat de 7e dag van de week is. De week begint met de zondag. Deze kerkstroming valt ook onder de Protestantse Kerk Nederland, net als de Marcuskerk.

Groetjes Kuh Wak
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.