De Bles in Stompwijk # 7.345 van 365

Stompwijk is een onderdeel van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Daar kom ik wel vaker, maar ik was nog nooit in Stompwijk zelf geweest. Bij het fietstochtje kwamen we langs het gebouw waar ik mee op de pixel ben gegaan.

Het oudste deel van het gebouw is al in 1685 gebouwd. Toendertijd was het al een horecagelegenheid. Dat komt door de stategische ligging aan de Stompwijske Vaart. Die kruist oostwaarts de Nieuwe Vaart en dan kom je als schip bij de Vliet en die ligt tussen Leiden en Den Haag.

Het andere deel van het gebouw is een boerderij geweest.

Beide panden zijn een gemeentelijk monument.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik nog wat pixels van de Bles.

Op http://www.debleshoreca.nl/ kunt u alles lezen als u gebruik wilt maken van de diensten van De Bles.

Groetjes Kuh Wak
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.