Paard #7.347 van 365

Aan de Voorstraat in Voorschoten staat sinds 1971 dit grote beeld van een paard.

Voorschoten is een dorp en gemeente in Zuid-Holland. Het ligt tussen Leiden, Wassenaar, Leidschendam-Voorburg en Stompwijk. Er wonen ongeveer 25.000 mensen. Het is er groener n mooier dan u misschien zou verwachten.

Het bronzen paard waar ik mee op de pixel sta, is gemaakt door Floyd T. de Witt (1934) uit Amerika. Hij is een tekenaar en schilder met een grote liefde voor paarden. Hij kwam in 1961 naar Amsterdam om daar te studeren aan de Academie voor Beeldende Kunsten. Hij werd daarna ook beeldhouwer. In 1984 vertrok hij weer naar Amerika. Op https://www.floyddewitt.com/gallery is meer van zijn werk te zien.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik er nog wat pixels van.

Groetjes Kuh Wak
3

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

3

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.