Aalscholver bij de Maarssenveense Plassen # 7.352 van 365

Dit onderwerp bevat eigenlijk 3 onderwerpen.  Ten eerste gaat het over het beeld van de aalscholver die u achter mij ziet. Aalscholvers zijn echte vissers en na een duik gaan ze lekker met de vleugels wijd op een paal staan om op te drogen. Helaas heb ik over het beeld zelf niets kunnen vinden. Wat wel bekend is, is dat de kunst in de omgeving wordt ondehouden door de Kunstwacht. Meer over dit mooei bedrijf is te lezen op https://kunstwacht.nl/beheer-kunst-in-de-openbare-ruimte/

Het 2e onderwerp van mijn stukje is de social sofa die bij de Aalscholver staat. Zoals u mogelijk weet spaar ik social sofa’s. Ik ben zelfs al eens in de werkplaats in Tilburg geweest.

Op https://bewonersmvmp.wordpress.com/2014/04/02/social-sofa-in-de-krant/ kunt u het verhaal achter de social sofa bij de Maarssenveesne Plassen lezen.

Het 3e onderwerp van vandaag zijn de Maarssenveense Plassen zelf. Het recreatiegebied bestaat uit de Grote Plas van ongeveer 2000 x 500 meter en de Kleine Plas, die hoofdzakelijk door vissers en mensen die hun hond uitlaten bezocht wordt. De plassen zijn rond 960 ontstaan vanwege zandwinning voor de wijk Overvecht in Utrecht. Rondom de plassen ligt een pad voor fietsers en wandelaars. Er wonen veel vogels in het gebied, ook aalscholvers.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik mijn eigen pixel van de social sofa en nog wat pixels van de aalscholver en de Maarssenveense Plassen.

Groetjes Kuh Wak




2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.