Kerk in Assen # 7.357 van 365

Deze kerk staat aan de rand van het centrum van Assen. Voluit heet de kerk “Onze Lieve Vrouw ten Hemelopnemingkerk”. De kerk is in 1933 en 1934 gebouwd naar een ontwerp van de architecten Jan van Dongen jr (uit Apeldoorn) en J.F.A. Göbel (1900 – 1967). Die laatste is geboren en getogen in Assen.

Asssen heeft een katholiek verleden doordat er al sinds de 13e eeuw een klooster was in Assen.

De wekelijkse diensten zijn op de zondagochtend om 10.00 uur.

Sinds 1995 is de kerk een rijksmonument.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik meer pixels van de kerk.

Groetjes Kuh Wak




2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.