366 dagen LICHT #356

Als ik denk aan foto’s van mezelf van vroeger, dan denk ik als eerste aan deze foto. En ik herinner me dat ik altijd naar mezelf kon kijken als ik bij mijn oma en tante logeerde. Daar hing ik in een mooi ovalen fotolijstje aan de muur. Er waren een paar kleertjes die mijn moeder bewaard heeft en het grappige is dat dat juist de dingen waren die ik op foto’s aanhad. 1 roze gebreid babyjurkje, ik had het aan op een foto waar ik een week of 6 ben. Een babybolerootje en een jurkje van toen ik een jaar of 2 was. Wat op een gegeven moment, aangevreten door de muizen, weggedaan is. De andere 2 kledingstukken zijn ook op een of andere manier verdwenen, zoals er zoveel, soms jammer genoeg, verdwijnt. Nu heb ik een hele lieve, creatieve buurvrouw, die heeft nog wel van alles van vroeger. Waaronder heel veel creatieve tijdschriften. Omdat ze weet dat ik het niet bij haken en breien houd, maar ook af en toe andere creatieve uitspattingen doe, komt ze me wel eens wat brengen. Zo kwam ze gisteren met een blad aan met het patroon van een los ‘gefrivoliteet’ kraagje. Grappig…..ik zie het me nog niet maken, maar wat kwam ik al bladerend tegen………………een babybolero en gelijk ging er een herinneringslampje branden! Dit lijkt wel heel erg op dat wat ik droeg als baby. Zo dit blad al zo oud zijn? En ja hoor, 1947!! Een eerste jaargang van een maandblad voor handwerken. Ik kan me zo voorstellen dat mijn moeder, van wie ik een deel van mijn creatieve genen meegekregen heb, geabonneerd was op dit blad. Zo leuk dit, daar kleurt mijn dag een beetje LICHTer van.
4

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

4

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.