Boeiende route # 8.26 van 365

Dit beeld staat sinds 2006  bij de Wip in Maassluis. Het beeld maakt deel uit van de Boeiende route. Deze route loopt van de haven nar de historische binnenstad van Maassluis. In totaal waren er 4 beelden.  De beelden komen samen uit 1 eikenboom die 125 jaar in Maassluis heeft gestaan. Elk beeld heeft een boei bij zich. Deze boei wordt van de haven naar de Zuidvliet gebracht. het beeld waar ik mee op de pixel sta, heeft de boei in de Zuidvliet gegooid.

De beelden zijn gemaakt door de beeldhouwster Friedie Kloen uit Maassluis. Zij werkt voornamelijk met hout en dat is best bijzonder voor kunst in de openbare ruimt.  Meer van haar werk is te zien op http://www.friediekloen.nl/  Friedie Kloen is ereburger van Maassluis geworden vanwege haar culturele bijdrage aan de gemeente. Zo geeft zij beeldhouwles en is ze verbonden geweest aan het Museum van Maassluis.

Helaas heb ik niet alle beelden van de boeiende route gezien. Daar kon ik niet veel  aan doen, omdat de beelden in 2019 zijn weggehaald. Een deel van de Boeiende route is in 2020 hersteld. De houten beelden waren door het weer aangetast en 2 zijn er inmiddels vervangen door kunststof replica’s. Het  beeld dat ik niet gezien heb (maar wel is vervangen) staat aan de kade van de Nieuwe Waterweg. Over vervanging van de andere 2 beelden wordt momenteel nagedacht.  De replicabeelden zien er “houterig” uit doordat Friedie de houtnerven er op heeft geschilderd.

Op http://www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik er nog wat pixels van.

Groetjes Kuh Wak
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.