Over deze website

Sanne

Op 14 februari 2011 besloot Sanne Swinkels (nu: Sanne Schepers) om een jaar lang, elke dag op de foto te gaan met een hartje. Dat dit een ‘365dagenproject’ werd genoemd, daar kwam ze pas later achter. Ook ontdekte ze dat er veel meer mensen waren die elke dag ‘iets’ deden. Hoe groot of klein ook.

Omdat er geen platvorm voor deze projecten was, besloot Sanne om deze zelf te maken: www.365dagenproject.nl. Een site waarop ze haar eigen project deelde, maar ook vele andere mensen hun projecten konden plaatsen en delen. In korte tijd werd de site een succes.

Mirjam

In de zomer van 2012 besloot Sanne een opvolger voor de site te zoeken. Ik was nog maar net met een project gestart op de site, maar ik besloot te reageren. Het principe van 365dagenprojecten, het stellen van een doel en de zelf opgelegde discipline intrigeerde me. Na een afspraak met Sanne en twee weken bedenktijd besloot ik de site over te nemen.

Mooie dingen kwamen voorbij: Sponsoring, Publiciteit (Kranten/ Magazines/ Man Bijt Hond) en bovenal: Mensen met Mooie Projecten.

Ook liep ik tegen problemen aan: de site werd steeds voller en het daadwerkelijk verwijderen van MB’s was moeizaam. Spelregels werden op de site gezet om het verwijderen van niet afgeronde projecten makkelijker te maken. Het viel me zwaar om niet afgeronde projecten te verwijderen: al die tijd, energie en passie die mensen hierin hebben gestopt…

Ook werden de hostingkosten van de site steeds hoger, naarmate de MB’s groeiden. Hier stonden nauwelijks inkomsten tegenover. Toen heb ik de tijd genomen om te bedenken wat ik wilde: De site langzaam laten ‘doodbloeden’? Een duidelijk einde communiceren? Doorstarten? Dat laatste wilde ik het liefste, maar op welke manier?

Opa B en Oma B

Op de site was Jolanda van Gils een project aan het schrijven over haar Opa B van 96 jaar. Zo prachtig en teder verwoord. In april 2013 overlijdt hij en eindigt haar project op dag 153. Er zijn veel mooie projecten, maar dit verhaal raakte me en zorgde ervoor dat ik écht wilde dat de site zou blijven bestaan. En ook al is het project niet afgerond: Dit project mag op de site blijven staan, vanuit respect voor Opa B. Je vindt het project hier.

Ík had een Oma B: Zij is in december 2014 overleden op 93 jarige leeftijd. Ik heb altijd verschrikkelijk veel respect voor mijn oma gehad. Negen kinderen, veel meegemaakt en super lief! Ze noemde mij ‘opgeruimd’ qua karakter en van haar heb ik leren haken. Het haakboekje dat ik van haar kreeg voor mijn 10e of 11e verjaardag heb ik nog steeds.

Nieuwe Site

Niet lang na het overlijden van mijn oma heb ik het besluit genomen om een nieuwe site te laten bouwen, mét mogelijkheden om wat meer inkomsten te verkrijgen. De site hoeft niet winstgevend te zijn, maar quitte spelen zou best fijn zijn. Toch is het allemaal bij elkaar een heel proces geweest: financiering voor de nieuwe site vrijmaken, bepalen hoe het er dan uit zou moeten zien, het proces van ontwikkelen en vullen van de site. Dit naast gezin, werk, het opzetten van een eigen onderneming en alle gebeurtenissen die het leven nu een maal brengt én kost…

De cirkel rond

Maar het is gelukt! De nieuwe site is klaar en de cirkel is weer rond! De site is gebouwd door Afdeling Online, en dit is het bedrijf van Sanne en haar man Jaap.

Bedankt Sanne en Jaap (en alle medewerkers die hier aan bijgedragen hebben). Bedankt Opa B en Oma B. En bedankt voor Alle Mensen met heel Mooie Projecten! Want uiteindelijk maken jullie de site!!

Lieve groeten,

Mirjam

youinspiremesanne