Wat is een 365 dagen project?

Er zijn een heleboel dingen die we iedere dag doen. Van slapen tot aan het poetsen van je tanden. Of wat dacht je van douchen, je aankleden, nadenken en naar het toilet gaan? Al deze dingen doen we – in principe – zonder erbij na te denken. Het gebeurt gewoon, we zijn het gewend, we doen het omdat het hoort, misschien wel moet? Maar stel je nu eens voor dat je iedere dag iets doet waarbij je wél moet nadenken. Sterker nog: iets waarbij je graag na wilt denken. En dat dan 365 dagen lang. Elke dag iets fotograferen, maken, tekenen zorgt ervoor dat je na 365 dagen – een jaar dus – een verzameling heel eigen, authentiek materiaal hebt. Dat is dus een 365 dagen project.

365 dagen project = elke dag iets kleins
Elke dag iets doen of maken is een goede manier om je creativiteit te prikkelen. Misschien heb je altijd al iets moois willen maken, maar vind je de tijd er niet voor. Maar wat nou als je elke dag iets kleins zou maken? Al die kleine dingen kunnen samen iets groots worden.

Leuk (en nuttig)
Een 365 dagen project is vooral leuk. Maar waarom niet het leuke met het nuttige verenigen? Misschien wil je heel graag je laatjeskast en al die andere 1001-dingen kastjes, laatjes of hoekjes opruimen, maar heb je het gevoel van ik-wil-er-wel-aan-beginnen-maar-het-komt-er-niet-van-dus-nou-ja-laat-ook-maar. Doe dan elke dag een laatje.

Inspiratie
Misschien spreekt het idee je wel aan, maar vraag je je af of je dat wel kunt volhouden. Een jaar is tenslotte niet te overzien? Klopt! Tegelijkertijd is dat nou juist het leuke: je gaat een uitdaging aan met jezelf, waarbij je niet weet waar je uitkomt. Laat je daardoor niet tegenhouden! Begin en kijk wat het je brengt; je bepaalt zelf de spelregels en bent vrij om ze gaande weg wat aan te passen. Het is tenslotte jouw project. Wat ook enorm helpt om echt vol te houden: houd een blog bij en deel je project met de rest van de wereld. Altijd erg leuk (en inspirerend!) om enthousiaste reacties te krijgen van mensen die genieten van wat je doet!

Ben je geinspireerd? Start dan vandaag nog je eigen 365 dagen project.