Is het iets voor mij?

Zoveel leuke projecten, misschien wil je ook wel een project gaan doen. Maar het vraagt best wel iets van je, zo’n 365dagenproject. Hieronder een aantal vragen om voor jezelf te bepalen: is dit iets voor mij? En zo ja: hoe zou mijn project eruit kunnen zien?!

Waarom wil je jouw project doen?

Dit is een belangrijke vraag, want een jaar lang, elke dag, is niet niks. Veel voorkomende redenen zijn bijvoorbeeld:

 • Develop = beter worden in iets, bijvoorbeeld beter/ anders leren tekenen, handletteren/ fotograferen etc.
 • Doen! = altijd al plannen om dat boek te gaan schrijven/ het huis op te ruimen maar het komt er maar niet van.. elke dag iets kleins doen, levert veel resultaat in 1 jaar!
 • Explore = Ontdekken waar je naar toe wil/ wat je wil gaan doen/ leuk vindt.
 • Exposure = Anderen laten zien waar je mee bezig bent en/ of waar je goed in bent
 • Ondernemen = je hebt een eigen onderneming of wilt er een starten en je gebruikt je project om je onderneming neer te zetten/ te ontwikkelen. Dit kan en mag, maar check wel nog even de spelregels!
 • Ritme = veel mensen doen hun project altijd op hetzelfde moment van de dag. hierdoor brengt het ritme in hun dagelijkse bezigheden
 • Plezier en/of Geluk = je doet iets elke dag, waar je heeeel blij van wordt!

Je kunt meerdere redenen hebben, of misschien heb je nog wel een andere reden. Dat is allemaal prima, maar het is goed om voor jezelf scherp te hebben wat je ermee wilt bereiken.

Wat levert het je op?

Natuurlijk is het afhankelijk van je persoonlijkheid en de inhoud van je project wat het je gaat opleveren, maar om even een aantal dingen te noemen:

 1. Een 365dagenproject kan je helpen jouw doelen te behalen. Zie ook: ‘Waarom wil je jouw project doen?’
 2. Wanneer je blogt op 365dagenproject sta je in verbinding met andere mensen die ook een 365dagenproject doen of hebben gedaan. Bijvoorbeeld door middel van onze besloten Facebookpagina. Je kunt elkaar helpen, adviseren of met elkaar ‘feest vieren’
 3. Door op de site te bloggen kun je makkelijker in aanraking met (Landelijk) media komen
 4. Extra exposure via de mediakanalen van 365dagenproject (Facebook/ Twitter/Uitgelicht of artikel op de site)
 5. Wanneer je jouw project hebt afgerond, is het mogelijk om producten of diensten aan te bieden via de Shop op 365dagenproject.nl, wanneer deze in lijn liggen met jouw project(en). Vraag gerust naar de voorwaarden indien je hier interesse in hebt.

Wat ga je doen?

De belangrijkste tip is: maak het niet te groot! (tenzij je je altijd verveelt!). Bedenk iets wat aansluit op je doelstelling, maar niet te veel tijd kost, per dag. Of verzin een makkelijke oplossing voor de dagen dat je minder tijd hebt.

Wanneer ga je het doen?

Een vast moment op de dag om aan je project te werken, kan heel prettig zijn en zorgt er ook voor dat je het makkelijker vol houdt en minder snel vergeet. Denk hierbij aan je ritme door de weeks, maar zeker ook in het weekend en de vakanties.

Hoe ga je het doen?

Heb je nog iets nodig? Moet je iets voorbereiden of iets aanschaffen? Doe je het alleen, of ga je het samen met iemand doen?

Discipline, verwachtingen 

Elke dag iets doen vraagt veel discipline. Heb je genoeg discipline? Is je doel zo belangrijk voor je dat je dit kunt opbrengen?

Wat verwacht je van jezelf? Wat gebeurt er wanneer je een dag je project vergeet? Onze tip is: wees niet te streng voor jezelf. Uiteraard is het uitgangspunt 365dagen, elke dag. Maar je project is niet meteen mislukt als je een keer vergeet. Of wanneer je ziek bent en misschien wel niet kunt. Ook zijn er mensen die een pauze inlassen in verband met een vakantie of onverwachte gebeurtenissen.  Het is jouw! project. Jij bepaalt de regels wat dit betreft!

Feestjes vieren!!

Eerste maand afgerond? Mijlpaal! 50 dagen, 100 dagen: mooie momenten! Een artikel in de krant over je project? Grote progressie bereikt? Allemaal momenten om te vieren! Wees lief voor jezelf, trots en blij.

Ook zijn er mensen die zichzelf ‘cadeautjes’ geven op het moment dat ze een mijlpaal hebben bereikt. ‘Als ik op 100 dagen ben, mag ik dat nieuwe geurtje kopen, of dan ga ik uit eten met mijn beste vriendin’. Of zoiets bij je past, is aan jou!

Delen en inspiratie

Deel je project! Vertel erover, laat mensen weten dat je hiermee bezig bent. Ze kunnen je stimuleren en motiveren. Ook kun je mensen vragen om ideeën als je even zonder inspiratie zit. Veel mensen zullen het leuk vinden om je te helpen hierbij.

HET IS JOUW PROJECT!!

Heb je behoefte om even te sparren over het idee dat je hebt voor jouw project? Stuur gerust een mailtje naar Mirjam@365dagenproject.nl

Wil je je opgeven? Meld je dan aan op de volgende pagina: https://www.365dagenproject.nl/inschrijven/