Bloggen, Ik? dag 138/365, Mariska

Onzekerheid….ik word er gek van. Via Facebook kreeg ik een bericht door, dat Linda Nieuws in september 1 jaar bestaat. Daarom wordt er een wedstrijd gehouden. Iedereen die het leuk vindt om een blog te schrijven heeft de mogelijkheid hieraan mee te doen en hiermee wordt je blog op Linda Nieuws gepost. Super leuk dus. Daarnaast zijn er ook leuke prijzen te winnen.

Bericht
Toen ik de melding via een vriendin door kreeg, dacht ik direct; “nee dat is niets voor mij”. Leuk dat ze aan me denkt en lief dat ze het voorstelt, maar ik kan helemaal geen blog schrijven. Ik type iedere keer een bladzijde vol, met hetgeen in mijn bolletje op komt, maar de rode draad ontbreekt en de verbanden zijn ver te zoeken.

 

Google
Als ik via google ‘hoe schrijf ik een goede blog’ zoek, komen er duizenden pagina’s met tips. Het moet nuttige context bevatten, blog voor een gespecificeerde doelgroep, schrijf kort en bondig etc. Er staan zo veel zaken in, waar ik niet direct iets mee kan, nee ik bedoel waar ik niet direct iets mee wil!! Ik ben dit project gestart om iedere dag een moment van bezinning te hebben. Hopende dichter bij mijn gevoel te kunnen komen. Ooit zal mijn hoofd-hart verbinding in beter evenwicht zijn, daar geloof ik in en de eerste stappen zijn door dit project gezet.

 

Gewoon
Ik wil gewoon een stukje tekst op het scherm krijgen. Zonder me aan allerlei regels te houden en na te moeten denken over opbouw, verloop en afsluiting. Gewoon vanuit mijn hart, vanuit mijn gevoel en emotie. Een hoop mensen in mijn omgeving geven regelmatig complimenten over de stukjes die ik post. Het geeft me vertrouwen en energie. Toch word ik ook moe van mezelf, dat de onzekerheid of de dwang naar perfect schrijven het overneemt van de energie en vertrouwen.

 

Doen?
Aan de andere kant ben ik ook iemand die altijd weer te enthousiasmeren is en voor nieuwe dingen wil gaan. Ik kleur al gedurende het grootste gedeelte van mijn leven binnen de lijntjes en ben eigenlijk wel toe aan iets heel anders. Het item van het wedstrijd spookt sinds zondagmiddag al door mijn hoofd. De woorden ‘waarom ook eigenlijk niet’ komen regelmatig voorbij. Tja waarom ook eigenlijk niet?

 

Weet je wat….ik ga gewoon mee doen. Nicolette, bedankt voor de tip!!




0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.