Oud bankgebouw in Den Haag # 5.238 van 365

Dit gebouw staat aan het Noordeinde in Den Haag. Zoals u kunt zien is het een groot en symmetrisch gebouw.

Vroeger was dit gebouw een bank. Vroeger lag de Nederlandse goudvoorraad in de hoofdkluis van deze bank. Het gebouw is in 1883 en 1884 gebouwd naar een ontwerp van de architectenbroers Salm. Vanwege ruimtegebrek is het gebouw in 1915 uitgebreid. In 1923 kwam er een mooie gevel op de beide gebouwen.

In 1994 is de Nederlandsche bank uit het gebouw vertrokken.

Nu zit er een hotel met 63 kamers in. In het hotel zijn nog oude details van de bank bewaard gebleven, zoals de kluisdeur. Liefhebbers van hotelovernachtingen kunnen alles over dit hotel elzen en zien op https://www.ihg.com/hotelindigo/hotels/us/en/the-hague/hagrp/hoteldetail?cm_mmc=GoogleMaps-_-IN-_-NL-_-HAGRP.

Het gebouw is een beschermd stadsgezicht. Het heeft hiermee geen monumentale status en dat is onterecht vind ik.

Groetjes Kuh Wak

 
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.