Schoolgebouw in Oudewater # 6.182 van 365

Aan de rand van het centrum van Oudewater staat dit mooie gebouw.  Het is in 1882 gebouwd naar een ontwerp van de architect van Wijngaarden. Tot eind jaren 50 van de vorige eeuw was het een openbare lagere school voor jongens en meisjes en daarna werd het gebruikt als oefenruimte voor verenigingen.

De school is sinds 2001 een rijksmonument.

Sinds het schooljaar 2017/2018 zit Het Muziekhuis Oudewater in het gebouw.  Er worden nu muziek-, dans-, theater- en danslessen gegeven. Op http://muziekhuisoudewater.nl/ is meer te lezen over het Muziekhuis.

Wat ik heel leuk vind, is dat er een mooie social sofa voor de school staat. Die verzamel ik al jaren. Weet u er 1 te staan dan lees ik dat graag. Op https://www.socialsofa.com/nl is meer achtergrondinformatie over de social sofa te lezen.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik nog wat pixels van de school.

Groetjes Kuh Wak




1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  1. Gerrit Janssen zegt

    Hallo Jacky,

    Leuke website. Ik kwam hier terecht omdat ik bezig ben alle Social Sofa’s op de foto te zetten. Een project van jaren. Ik ben nu bezig met Oudewater zo doende. Ik heb nu zo’n 160 Social Sofa’s op de foto gezet. Wekelijks zet ik er een op Instagram. En om er een geheel van te maken ben ik een website begonnen met foto’s en verhalen over de Social Sofa.

    Ik zit zelf ook in de zorg (IT) en heb fotografie als hobby. Door de fotoclub ben ik bij dit thema gekomen.

    Geinteresseerd?
    Kijk maar eens op Instagram naar https://www.instagram.com/gerritmozaiekbankjes/
    En hier vind je mijn website https://mozaiekbankjes.jouwweb.nl/

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.