Venere di Matraia in Apeldoorn # 7.28 van 365

Voor In de Buurt heb ik een bezoek gebracht aan het Sprengenpark in Apeldoorn. Dat is een relatief klein stadspark aan de westkant van Apeldoorn. Aan de rand van het park staan kantoren van de belastingdienst en die maken in de lunchpauze dan ook graag gebruik van het park voor een wandeling. Het park is veelzijdig met een vijver, een spreng en veel verschillende bomen. Ook is het park de thuishaven voor kunstwerken van beeldhouwers die de Wilhelminaring hebben gewonnen. Voor In de Buurt ga ik alle kunstwerken beschrijven.  Hier heb ik ze al eens behandeld. Alleen dit beeld nog niet. Daarom mag ze vandaag in het middelpunt van mijn belangstelling staan.

Venere di Matraia is gemaakt door beeldhouwster Eja Siepman – van den Berg (1943). Zij won in 2017 de 10e Wilhelminaring, plus een geldbedrag en de opdracht van de gemeente Apeldoorn om een beeld voor in het Sprengenpark te maken. Dat beeld staat sinds juni 2018 in het Sprengenpark. Op https://www.ejasiepmanvandenberg.com/ is meer van haar werk te zien. Ze heeft meerdere beelden van het menselijk lichaam gemaakt. Die zijn te zien door heel Nederland, onder andere in Enschede, Zoetermeer, Assen, Utrecht, Leeuwarden en Groningen.

Venere betekend venus. Di Matraia is een Italiaans eiland, maar ik vermoed dat er ook iets van moeder in het woord zit. Google translate vertaald het niet voor mij helaas. Wie het weet, mag het doorgeven op www.facebook.com/eendkuhwak .

Groetjes Kuh Wak
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.