Rood bankje in Langbroek # 9.127 van 365

Aan de doorgaande weg (de Langbroekerdijk) in Langbroek staat deze rode bank. De bank verwijst in de rugleuning naar alle kastelen die er aan deze weg staan. Omdat vooral fietsers en wandelaars de kastelenroute volgen, is het bankje komen te staan op een punt waar het goed uitrusten is.

De roestvrijstalen bank is een ontwerp van kunstenaar en stadsdichter André van Zwieten (1958, geboren en getogen in wijk bij Duurstede). Naast de bank staat nog een groene lantaarnpaal met allemaal bladeren aan vast gemaakt. Zo lijkt het alsof je onder een mooie boom zit. Die staan er namelijk ook heel veel in deze omgeving. Op de zitting van de bank is het volgende gedicht geplaatst: https://www.wijkbijduurstede.nl/fileadmin/wijk_bij_duurstede/Stadsdichter/2022/AvZ_28feb2022_Buitenplaatsje.pdf . De letters  van het gedicht zorgen ervoor dat het regenwater niet op de zitting blijft liggen.

De bank heet Buitenplaatsje en is in 2022 geplaats in opdracht van de gemeente Wijk bij Duurstede, waar de kastelenroute in ligt.  Het bankje is de afronding van de herinrichting van de Langbroekerdijk.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik nog wat detailpixels van deze bank.

Groetjes Kuh Wak




3

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

3

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.