Lieve mensen,

Het is veel te lang geleden dat ik hier op 365dagenproject een bericht heb geschreven. Voor velen is het afgelopen jaar een bizar jaar geweest. Sommigen klimmen dan graag in de pen, ik klom in 2020 liever op de bank met een goed boek en onder een zelf-gehaakt dekentje.

Op 1 januari 2020 startte ik een 365dagen-fotoproject: elke dag een foto. Het project heb ik volbracht, alleen niet hier op de site bijgewerkt. Mijn doel was: mooie foto’s maken, maar dat lukte niet altijd. Soms was het slechts een donkere foto van mijn slaapkamer, omdat ik vlak voor het slapen gaan, in bed, bedacht dat ik nog geen foto had genomen die dag.

Al vanaf de eerste berichten uit China over het nieuwe virus was ik er al alert op. Ik vertrouwde het niet en snapte niet waarom er geen actie ondernomen werd rondom het vliegverkeer. Daarna kwamen de grote problemen in Italië, maar Nederland ging nog even carnaval vieren. Niet rot bedoeld, overigens. Feestjes moeten nu eenmaal gevierd worden! En regels rondom vliegverkeer of een verbod op carnaval 2020 hadden echt niet voorkomen dat corona in Nederland terecht kwam.

De eerste lockdown vond ik persoonlijk heel goed te doen. Heerlijk weer, veel buiten en thuis werken ging naar omstandigheden best goed. Met z’n viertjes thuis hebben we het ook goed, op een enkele botsing na. In de zomer konden we weer genieten van de vrijheden, het mooie weer, extra volleybaltrainingen en een vakantie in eigen land. Dat soort dingen.

Mezelf ‘afstoffen’
Het genieten zie ik ook terug op mijn foto’s. Veel foto’s van de tuin waarin we veel vernieuwingen hebben aangebracht, foto’s van buiten wandelen en het strand. Foto’s met lekker eten erop. Van geschilderde meubels en nieuw aangeschafte dingen. Van sporten in de sportschool. Van activiteiten van mijn werk. Van een uitje met mijn familie en van mijn oude paard. Wanneer ik naar de foto’s kijk is het echt zo’n gek jaar nog niet geweest. Maar dat was het natuurlijk wel.

Misschien juist door corona heb ik de ‘goede dingen van het leven’ zo gekoesterd. Dat ik zo dicht bij van wat écht belangrijk is, ben gebleven. Na een jaar van spullen wegdoen (2019) heb ik vervolg stappen gezet mbt de knusheid en warmte van ons huis. Cocoonde ik op de bank met een boek of een haakwerkje, dook ik graag een warm-bad in. En ging ik opeens elke week naar mijn paard van (ondertussen) 29 jaar, in plaats van 1 á 2 keer per jaar. En zo was er dit jaar geen ruimte in mijn hoofd en hart voor de site en het online zetten van mijn project. Maar wel veel ruimte voor mezelf en ons gezin.

Dit betekent overigens niet dat ik het niet moeilijk vindt, dit hele corona gebeuren. Natuurlijk heb ik soms ook moeite om even tijd voor mezelf te vinden en even alleen te zijn (ik kan iedereen het aanraden om een uur in bad of in bed te gaan liggen met een boek). Vind ik heel veel van alles wat er rondom ons gebeurd, voor ons besloten wordt en misschien nog wel meer van hóe mensen tegenover elkaar komen te staan, omdat ze zo overtuigd zijn van hun waarheid. En aan de andere kant ben ik blij dat ik geen beslissingen hoef te nemen. Bovenal mis ik mijn broer, neefje en nichtje in Noorwegen. Wanneer kunnen we elkaar weer zien?

Zelf corona
In oktober heb ik zelf corona gehad. Ik zat in mijn eigen huis in isolatie op de zolder (onze slaapkamer, ruim, TV, laptop, Netflix, boeken, ik had geen klagen). Met een mondkapje op in je eigen huis naar het toilet. Bestellingen doorgeven via de app. Eten op een bord voor je deur en daarna videobellen tijdens het eten. Veel respect voor mijn man die het allemaal maar moest regelen naast zijn werk (vanuit huis). Ik ben er goed uitgekomen, wel erg vermoeid geweest. Nu gaat het goed, maar ik heb sindsdien niet meer gesport. Hopelijk mag dit snel weer bij de sportschool.

En nu: 365dagen-website afstoffen
En dan werkt de spamfilter niet meer op de site en moet ik actie ondernemen om te voorkomen dat iedereen helemaal gek wordt van al die spam-berichten en de bijbehorende mailtjes. Blijkbaar wordt het tijd voor wat actie! Excuses voor iedereen die last heeft gehad van deze spam! Afgelopen december ook al geen DO-cember gedaan. Sterker nog: veel te lang niets gedaan hier op de site. Tijd voor een plumeau en de boel afstoffen! Op 14 februari is de site nota bene weer jarig! En dan bestaat de site 10 jaar!! Ik ga een plannetje bedenken….

Tot slot wil ik een ieder feliciteren die in 2020 een 365dagenproject heeft afgerond. Of dit nu hier op de site was, of elders, of een privé project voor jezelf: Gefeliciteerd! You made it!!

Veel groeten,

Mirjam, hoofdredacteur

 




4

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

4

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.